2 porcje:
5 jajek,
4 plastry sera parmezan,
100 g tartego sera parmezan,
100 g szynki parmeńskiej,
4-6 plastrów suszonej szynki parmeńskiej,
Gałka muszkatołowa mielona Prymat,
Oregano Prymat,
2 szalotki,
2 łyżki masła,
Posiekana natka pietruszki,
Oliwa z oliwek,
Sól morska Prymat,
Pieprz czarny mielony Prymat.

Jajka wbijamy do miski i ubijamy.

Szynkę parmeńską kroimy w cieniutką kosteczkę i wrzucamy do jajek.

Następnie dosypujemy tarty parmezan i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy lekko solą, pieprzem,...

gałką muszkatołową, oregano...

...i posypujemy natką pietruszki. Wszystko energicznie mieszamy.

Teraz przygotowujemy szalotki, które kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy do miseczki.

Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek oraz kawałek masła. Następnie wylewamy całą zawartość miski.

Delikatnie mieszamy, czekamy aż omlet się zetnie od spodu.

Zawijamy w półkole, pozwalamy omletowi „dojść” tak, żeby ściął się również w środku.

Wykładamy na talerz.

Na omlet kładziemy kilka kawałków suszonej szynki parmeńskiej i plastry parmezanu. Bon apetit!