Składniki:
100 g pstrąga
100 g szczupaka
100 g barramundi
1 cebula
1 por
1 seler naciowy
1 marchewka
Goździki Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Ziele angielskie Prymat
Szafran nitki Prymat
Koperek
Olej
10 ml wytrawnego białego wina
Sól morska Prymat
do smaku: Pieprz czarny mielony Prymat

Pora i selera kroimy

...i podsmażamy w garnku na odrobinie oleju.

Ryby oczyszczamy z łusek i ości

...po czym kroimy na niezbyt duże kawałki.

Do podsmażonych warzyw wrzucamy ości i dalej smażymy.

Dolewamy białe wino, gdy zacznie się gotować dodajemy wodę ponad wysokość warzyw. Następnie doprawiamy solą, gałką muszkatołową, dodajemy 3 goździki wbite w polówkę cebuli i kilka ziaren ziela angielskiego.

Po 20 minutach przecedzamy zupę. Marchewki kroimy w ukośne plasterki. Do klarownego wywaru wrzucamy marchewki. Gdy marchewka będzie al dente dodajemy posolone kawałki szczupaka i barramundi.

Na sam koniec dodajemy pstrąga i szafran.

Podajemy udekorowane świeżym koperkiem. Bon apetit.