Doradca Smaku II, odc. 37: Słodki pomidor kumato

Pomidory kumato nazywane również ze względu na swoją barwę pomidorami czekoladowymi charakteryzują się dużą zawartością likopenu. Dzięki temu są dużo słodsze o pozostałych. Oprócz tego wyróżniają się grubą skórą i są wyjątkowo mięsiste. Możemy przechowywać je w domu dłużej niż inne odmiany. Idealnie nadają się jako element wykwintnej przystawki. W dzisiejszym odcinku pomidor kumato serwujemy ze świeżym łososiem i aromatycznym sosem przygotowanym na bazie kolendry. Uczta rozpoczęta taką przystawką musi okazać się kulinarnym sukcesem!
Czy wiesz, że... Posolone listki kolendry ciemnieją, dlatego danie z jej użyciem warto solić dopiero na końcu, zaraz przed podaniem.
Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ
Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"
Komentarze (1)