Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.08.2016 17:23

Witam. Dostałam w prezencie kamień do pizzy czy trzeba go przed pierwszym użyciem czymś posmarować, posypać??a może tylko nagrzać? pomóżcie. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

13.08.2016 22:03

Jak zaczniesz go stosować, to napisz czy jest przydatny i czy można się bez niego obejść :) Nie mam takiego kamienia i dlatego ciekawa jestem Twojej opinii.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

25.01.2017 09:38

ja nagrzewam i oprószam mąką

Ola1984

Zadanych pytań: 295

11.08.2016 14:22

Nie smaruje się raczej ale sięgnij do instrukcji :)

Odpowiedzi (27)

Renata9

Zadanych pytań: 329

09.08.2016 17:31

Nie mam takiego kamienia, ale słyszałam że po umyciu i wysuszeniu dobrze jest nasmarować olejem

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

09.08.2016 17:39

Ten kamień nasmaruj olejem.

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.08.2016 20:39

mam taki kamień ale nie przypominam sobie żebym smarowała, a nie masz załączonej instrukcji

halina17

Zadanych pytań: 271

09.08.2016 21:29

Nie smaruje się kamienia olejem , nagrzewa się kamień i można posypać mąką.

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.08.2016 22:26

ja nie smarowałam niczym oprószyłam mąką, zerknij do instrukcji która powinna być załączona - smaczności !

bertpvd

Zadanych pytań: 19

09.08.2016 22:47

nie smarujesz :)

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

10.08.2016 01:10

I ja powtórzę - nie trzeba smarować olejem.

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.08.2016 06:57

nawet bym powiedziała, że nie wolno go natłuszczać - to kamień, olej nie jest mu do niczego potrzebny! w trakcie pieczenia będzie dymił... nie jest to zdrowe... wystarczy mąka przed pieczeniem i dobre nagrzanie!

pestka

Zadanych pytań: 424

10.08.2016 08:17

nigdzie nie czytałam żeby kamień smarować olejem , wystarczy go dobrze nagrzać i przed pieczeniem lekko podsypać mąką

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

10.08.2016 08:48

dzięki za cenne rady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak