Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewki i alkohole- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra14

Zadanych pytań: 1

15.11.2014 18:34

Jakie wino podać do kaczki z marynatą grzybową czerwone czy , białe ?

Odpowiedzi (35)

borgia

Zadanych pytań: 89

26.11.2014 10:09

Jeśli patrzymy na standardy sprzed 10 - 15 lat - czerwone wytrawne będzie się wpisywało w układ, bo kaczka jest bardzo wyrazista w smaku. Jeśli bierzemy obecnie panujące - podajemy takie wino, jakie najbardziej lubimy my, lub z szacunku do gości - goście. Już nie ma rozgraniczeń, bo po co się męczyć. Podziały obowiązują jedynie w przypadku win, które mamy podać do deserów, do dań lub do koktajli (ogólnie są to wina musujące). Nie zmusza się nikogo do picia ciężkiego wytrawnego czerwonego, gdy woli lżejsze półwytrawne, lub białe zdecydowanie owocowe.

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

27.11.2014 23:48

raczej czerwone

Ola1984

Zadanych pytań: 295

01.12.2014 08:33

Ja podałabym czerwone półwytrawne.

AgaS10

Zadanych pytań: 650

03.12.2014 13:04

zdecydowanie czerwone..ja lubię wytrawne ale półsłodkie chyba też byłoby niezłe:)

marcia7

Zadanych pytań: 166

29.04.2015 15:15

ja grzybowe smaki wolę z czerwonym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak