Porterówka - nalewka o smaku kukułkowego nadzienia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytusu

    0,5 litra lub wódki
  • portera

    0,5 litra
  • cukry waniliowe

    2
  • cukru brązowego

    4 łyżki lub białego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Portera gotujemy na słabym ogniu z cukrem waniliowym i cukrem brązowym, aż przestanie się pienić. Po schłodzeniu łączymy ze spirytusem. Odstawiamy do \"przegryzienia\".

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat