Jak zrobić bliny z wędzonym łososiem i koperkiem?
Zastanawiacie się często, jaką przekąskę przygotować na przyjście gości lub zjeść na drugie śniadanie? W takich sytuacjach zależy nam na szybkim wykonaniu i zadowalającym efekcie, prawda? Nie zwlekajcie i przygotujcie bliny z wędzonym łososiem i koperkiem.
Bliny to bardzo popularne danie kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i białoruskiej. Często podawane są z kawiorem i kremem śmietanowym lub jak w tym przepisie z wędzonym łososiem i koperkiem. Przygotowując ciasto na bliny pamiętajcie, by kontrolować konsystencję ciasta w momencie dodawania składników. Jeśli trzymacie się kurczowo przepisu, starajcie się dodawać mleko stopniowo - najpierw 300 ml, a dopiero w trakcie mieszania ocenicie, czy jest konieczne dolanie kolejnych 100 ml. Konsystencja ciasta powinna przypominać to naleśnikowe.
Do przygotowania kremu śmietanowego, użyjcie kwaśnej śmietany i dodatków w postaci przypraw: suszonego czosnku, pieprzu i soli. Jeśli chcecie nadać jej innego smaku - wybierzcie Wasze ulubione przyprawy.
Smacznego!