Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z błon, zamarynować w oliwie, czosnku, tymianku, rozmarynie, chili i soli, po czym odstawić do lodówki na 4- 6 godzin. Zamarynowaną jagnięcinę podsmażyć na patelni, a następnie piec ok. 15 minut w temperaturze 150° C. Po upieczeniu jagnięcina powinna być różowa w środku.
Borowiki oczyścić i pokroić na cztery części. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć na niej grzyby przez ok. 5 minut, ciągle mieszając. Dodać szalotkę, czosnek, pomidory concasse i białe wino, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dusić przez 3 minuty. Mięso pokroić wzdłuż kości i ułożyć na talerzach, dodać grzyby, udekorować rozmarynem i tymiankiem. Tak przygotowanie danie podawać z ziemniakami smażonymi z przyprawą do ziemniaków Prymat.