Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne tricki sałatkowe

Co zrobić, by wycisnąć z cytryny to co najcenniejsze? Jak zrobić to szybko i delikatnie, nie marnując przy tym cennego soku?

Sposób przygotowania


Umytą, oczyszczoną i osuszoną sałatę lodową porwać na małe kawałki. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ogórka obrać, wydrążyć pestki i pokroić. Sałatę lodową połączyć z rukolą, serem tofu, awokado, ogórkiem, orzeszkami pinii i pokrojonymi w ćwiartki pomidorami koktajlowymi. Całość delikatnie wymieszać, skropić sosem włoskim Prymat, doprawić do smaku solą, grubo mielonym czarnym pieprzem Prymat i przyprawą do sałatek Prymat. Przed podaniem sałatkę posypać świeżo siekaną bazylią.
Joanna Płóciennik 15.06.2016 10:44
Bardzo sprytny i prosty sposób. uwielbiam cytrynę i dodaję ją często do potraw.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak