Lubię wieczorem delektować się winkiem i dlatego postanowiłam napisać nowego bloga.
Chciałabym przybliżyć Wam dobór win do potraw i zdradzić mój sekretny przepis.
Do ciemnego mięsa, dań z grzybów i serów doskonałe jest wino czerwone wytrawne.
Do ryb, dań z białego mięsa i z jaj serwujemy wino białe wytrawne.
Do deserów podajemy wina słodkie i musujące.
Mążczyźni często nie tolerują połączenia mięsa z owocami.
Jednak ta potrawa na pewno ich zaskoczy. Gwarantuję to!
Piersi z kurczaka z owocami
Składniki:
Pierś z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
Pieprz
Sól
Wino białe wytrawne
Ser żółty
Owoce ( mandarynki, ananas itp.)
Masło
Pierś kurczaka delikatnie rozbijamy i przeprawiamy. Obsmażamy na maśle na złoty kolor.
Zalać mięso winem i chwilkę dusić. Następnie wyłożyć mięso na blachę, ułożyć na nim owoce
i przykryć je serem. Zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w 180 stopniach.
Smacznego!!!