Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smak karnawałowej salsy

W czwartym odcinku swojego wideo-bloga Mistrz kulinarny Robert Sowa zaprasza Nas na pieczonego dorsza z salsą z papryki z dodatkiem aromatycznej kolendry. Jak widać karnawałowy brazylijski taniec salsa i salsa z papryki i kolendry Roberta Sowy tworzą duet niesamowicie żywiołowy i intensywny.  A więc w nadchodzące dni królować będzie salsa na parkiecie i salsa na talerzu… Kolorowe danie proponowane przez Roberta Sowę jest zdrowe, a jednocześnie bardzo pożywne. Z pewnością da nam energię niezbędną do tańca i zabawy.

Mistrz Kuchni oprócz propozycji na karnawał podzieli się z Nami cennymi poradami jak profesjonalnie przyrządzić rybę, by wykorzystać wszystkie jej walory smakowe. Zdradzi nam w jaki sposób połączyć składniki karnawałowej salsy, aby wyróżniała się harmonią smaków.

Wideo blog Roberta Sowy to cykliczne spotkania z mnóstwem świetnych przepisów, ciekawostek oraz sprawdzonych tricków kulinarnych opatrzonych mistrzowskim komentarzem cenionego specjalisty od gotowania.

Sposób przygotowania


Umyty i oczyszczony filet z dorsza zalać marynatą powstałą poprzez zmiksowanie wszystkich jej składników i odstawić na 4-6 godzin. Umyte papryki włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180˚C i piec do momentu zrumienienia skórki. Ciepłe papryki zawinąć w folię spożywczą, poczekać około 15 minut aż zaparują, a następnie obrać ze skórki. Po usunięciu gniazd nasiennych papryki pokroić i połączyć z pozostałymi składnikami salsy. Całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

Dorsza piec 20 minut w temperaturze 180˚C, podawać z aromatyczną salsą paprykowo-ziołową i limonką.
arek 27.03.2011 19:23
salsa miodzio
Doradca Smaku 14.02.2011 12:37
Podświetlimy link: LINK
Doradca Smaku 14.02.2011 12:36
@Borgia, Smak nie jest tylko w wybranych sieciach - mamy jednak nadzieję, że wkrótce pojawi się w więcej miejscach. @Barbara, tutaj podajemy skład przyprawy do ryb. http://prymat.pl/produkty/lista-przypraw/przyprawa-do-ryb-1/ . I oczywiście - smacznego! Może jak już wykonasz potrawę, wrzucisz zdjęcia i pochwalisz się efektem na blogu?
Barbara40 12.02.2011 12:41
Bardzo apetyczne, ale nie wiem jakie skladniki wchodza w sklad "Przyprawy do ryb "? Ta przyprawa jest nieosiagalna u mnie, ale gdybym znala sklad, to na pewno bym zrobila. Moze ktos napisze ???? Bede wdzieczna .
borgia 11.02.2011 23:07
A moja lista rośnie... ;). Dla mnie fantazja, jednak mam znowu problem. Nigdzie nie widziałam "Smakowych" produktów. Szukam od dłuższego czasu. Czy jakieś wybrana sieć sklepów jedynie ma swojej ofercie? Jutro pokażę video Połówce. I tradycyjnie usłyszę - zrób... Tiaaa... Muszę. Kolejne muszę. Tylko kiedy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak