Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe Mini Pączusie

Moja wersja pączków na bazie serków waniliowych, bez których nie wyobrażam sobie Tłustego Czwartku.

Składniki:

 

250g serka waniliowego homogenizowanego

1 łyżka cukru pudru

2 jajka

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

8g cukru wanilinowego

1 łyżka spirytusu

cukier puder do posypania pączków

olej ok. 1 litr

 

Wykonanie

  1. Jajka zmiksować z cukrami na puch. Dodać serek waniliowy, ciągle miksując dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać spirytus, całość dokładnie wymieszać za pomocą robota.
  2. Za pomocą łyżek formować pączusie wielkości orzecha włoskiego
    i smażyć na wolnym ogniu i głębokim, rozgrzanym oleju.
  3. Usmażone pączusie posypać cukrem pudrem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak