Sałatka z rukolą i fetą
Opublikowano: 28.10.2012

Ostatnio rukola stała się bardzo popularna - wszędzie jej pełno :) Jak dla mnie bomba!
Rukola to dla mnie nic nowego - jem ja odkąd pamiętam i wręcz ją ubóstwiam. Ostatnio na FB Doradcy znalazlam stweirdzenie, że rukola ma posmak orzechów i uważam, że to idealne określenie. Rukola ma swój pyszny smak i zapach. Jadam ją bardzo zęsto - w sałatkach, na kanapkach, na pizzy, w farzach, w zapiekankach i potrawach. Pysznie smakuje i jest kopalnią witamin.
- 4 liście zielonej sałaty
- duża garść rukoli (ja czasem daję więcej)
- pomidor
- 150 g sera feta
- pieprz
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki wody
- sól
Sałatę myję, rwę na drobne części i wrzucam do miski. Rukolę myję, odcedzam na sitku i dodaję do sałaty. pomidorka parzę wrzątkiem, obieram, kroję na kawałki a ser feta kroję w kosteczki i dodaję do reszty, W osobnym kubeczku mieszam oliwę z wodą i przyprawami, po czym wlewam do sałatki i dokładnie mieszam. Sałatkę podaję do mięska z grilla lub na domowy obiad :)
