Pieczarki - pyszne w każdej postaci i w każdym daniu. Zapraszam na na prawdę bogate, bo nadziane pieczarki!
Oprócz pizzy i wszelakich innych dań gdzie pieczarka smacznie się spisuje lubię czasem zrobićdanie gdzie pieczarka będzie głównym bohaterem :)
Postanowiłam je nadziać i upiec.
250dag pieczarek
2 plastry żółtego sera
2 łyżki fety
20 dag boczku
sól
pieprz
bazylia
Boczek kroję w kosteczkę i smażę na oleju. Pieczarki dokładnie myję. Usuwam nóżki i ostrożnie wydrążam środek. Usunięty środek i nóżki z pieczarek dorzucam do boczku na patelnie, lekko solę i smażę aż boczek i pieczarki się zarumienią. Wydrążone kapelusze pieczarek obsypuję solą, pieprzem i bazylią (w środku i na zewnątrz). do każdego kapelusza wkładam kawałeczek sera fety a następnie na to usmażony farsz. Plaster sera kroję w cienkie paski i układam po dwa na krzyż na każdej pieczarce. Piekę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez kilka minut w temp 160C.


