Sałatka wegetariańska

Opublikowano: 20.01.2011
Autor: Doradca Smaku
Sałatka wegetariańska
Zapraszamy do obejrzenia pierwszego odcinka video-bloga Roberta Sowy w serwisie DoradcaSmaku.pl. Cykliczne spotkania z Mistrzem Kulinarnym Robertem Sową to smaczna mieszanka przepisów, ciekawostek kulinarnych, sprawdzonych tricków, a wszystko opatrzone komentarzem kulinarnego Mistrza Roberta Sowy. Tematem pierwszego odcinka jest wegetarianizm. Robert Sowa pokaże jak przyrządzić pyszną sałatkę z awokado i sera tofu, odkrywając tajemnice swojej inspiracji. Serdecznie zapraszamy!

Sposób przygotowania


Umytą, oczyszczoną i osuszoną sałatę lodową porwać na małe kawałki. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Ogórka obrać, wydrążyć pestki i pokroić. Sałatę lodową połączyć z rukolą, serem tofu, awokado, ogórkiem, orzeszkami pinii i pokrojonymi w ćwiartki pomidorami koktajlowymi. Całość delikatnie wymieszać, skropić sosem włoskim Prymat, doprawić do smaku solą, grubo mielonym czarnym pieprzem Prymat i przyprawą do sałatek Prymat. Przed podaniem sałatkę posypać świeżo siekaną bazylią.
prymat