Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Robert Sowa o Czosnku

Zapraszamy do obejrzenia ostatniego już odcinka drugiego sezonu wideo bloga Roberta Sowy. Robert Sowa poradzi jak inspirować się czosnkiem w kuchni i do czego dodawać. W odcinku zobaczymy również w jaki sposób można wykorzystać czosnek jako nadzienie do mięsa. Zaskocz swoją rodzinę i znajomych - przygotuj wyjątkowy dzień zdrowego odżywiania.

Dowiemy się również w jaki sposób wykorzystać czosnek marynowany na różne sposoby. Dla miłośników czosnku w różnych odsłonach - przewodnik smakowy w zakładce - Triki Roberta Sowy.

Wideo blog Roberta Sowy w serwisie DoradcaSmaku.pl to cykliczne spotkania z mnóstwem świetnych przepisów na różne okazje, intrygującymi ciekawostkami oraz sprawdzonymi trickami kulinarnymi. Wszystko opatrzone mistrzowskim komentarzem cenionego specjalisty od gotowania.

Zapraszamy do oglądania odświeżonej odsłony, a wraz z nią – nowych smaków – podzielcie się z nami opiniami o wprowadzonych zmianach!

Sposób przygotowania


Filety z łososia norweskiego umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować we wszystkich połączonych składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Po zamarynowaniu rybę piec 20 minut w temperaturze 180°C. Do wrzącej, osolonej wody z odrobiną cukru dodać bób i gotować przez ok. 10-12 minut. Po ugotowaniu ostudzić i obrać z łupin.

Na oleju z czosnku z ziołami podsmażyć cebulę, czosnek i bekon, całość podlać białym winem. Po odparowaniu dodać śmietanę, zredukować, a następnie dodać starty parmezan. Powstały sos połączyć z obranym bobem.

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła i koperku.

Upieczonego łososia ułożyć na sosie z bobu i posypać pomidorami concasse. Tak przygotowaną rybę podawać z gotowanymi ziemniakami. Przed podaniem udekorować cząstkami limonki i gałązkami rozmarynu.
Doradca Smaku 06.08.2012 09:35
sdfasdfasd
Doradca Smaku 06.08.2012 09:35
fsdfsdf
Doradca Smaku 06.08.2012 09:34
fsdfs
Doradca Smaku 06.08.2012 09:34
fsdfsdfsd
Doradca Smaku 06.08.2012 09:34
fsdfsdfsdf
Doradca Smaku 06.08.2012 09:34
sddfsdf
Doradca Smaku 06.08.2012 09:34
test
Doradca Smaku 06.08.2012 09:31
fsdfasdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffsdfasdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffsdfasdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffsdfasdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffsdfasdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
ziutula
ziutula 16.05.2012 23:51
moje składniki i ulubiona limonka....
arek 12.05.2012 15:06
no no pysznie
gosia1988 18.04.2012 11:11
aż chce się jeśc
przemek20008 11.04.2012 10:43
Co mistrz to mistrz po prostu masakra w żołądeczku
Marta41 20.03.2012 15:04
aromatyczne
Krzysztof18
Krzysztof18 23.10.2011 07:56
BARDZO ZDROWE
Magdalena42 14.10.2011 14:48
Bardzo smacznie wygląda :p
Krystyna23
Krystyna23 31.08.2011 00:08
Pysznie, lekko i aromatycznie!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak