Robert Sowa o Czosnku
Opublikowano: 11.08.2011
Zapraszamy do obejrzenia ostatniego już odcinka drugiego sezonu wideo bloga Roberta Sowy. Robert Sowa poradzi jak inspirować się czosnkiem w kuchni i do czego dodawać. W odcinku zobaczymy również w jaki sposób można wykorzystać czosnek jako nadzienie do mięsa. Zaskocz swoją rodzinę i znajomych - przygotuj wyjątkowy dzień zdrowego odżywiania.
Dowiemy się również w jaki sposób wykorzystać czosnek marynowany na różne sposoby. Dla miłośników czosnku w różnych odsłonach - przewodnik smakowy w zakładce - Triki Roberta Sowy.
Wideo blog Roberta Sowy w serwisie DoradcaSmaku.pl to cykliczne spotkania z mnóstwem świetnych przepisów na różne okazje, intrygującymi ciekawostkami oraz sprawdzonymi trickami kulinarnymi. Wszystko opatrzone mistrzowskim komentarzem cenionego specjalisty od gotowania.
Zapraszamy do oglądania odświeżonej odsłony, a wraz z nią – nowych smaków – podzielcie się z nami opiniami o wprowadzonych zmianach!
Dowiemy się również w jaki sposób wykorzystać czosnek marynowany na różne sposoby. Dla miłośników czosnku w różnych odsłonach - przewodnik smakowy w zakładce - Triki Roberta Sowy.
Wideo blog Roberta Sowy w serwisie DoradcaSmaku.pl to cykliczne spotkania z mnóstwem świetnych przepisów na różne okazje, intrygującymi ciekawostkami oraz sprawdzonymi trickami kulinarnymi. Wszystko opatrzone mistrzowskim komentarzem cenionego specjalisty od gotowania.
Zapraszamy do oglądania odświeżonej odsłony, a wraz z nią – nowych smaków – podzielcie się z nami opiniami o wprowadzonych zmianach!
Sposób przygotowania
Filety z łososia norweskiego umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować we wszystkich połączonych składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Po zamarynowaniu rybę piec 20 minut w temperaturze 180°C. Do wrzącej, osolonej wody z odrobiną cukru dodać bób i gotować przez ok. 10-12 minut. Po ugotowaniu ostudzić i obrać z łupin.
Na oleju z czosnku z ziołami podsmażyć cebulę, czosnek i bekon, całość podlać białym winem. Po odparowaniu dodać śmietanę, zredukować, a następnie dodać starty parmezan. Powstały sos połączyć z obranym bobem.
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła i koperku.
Upieczonego łososia ułożyć na sosie z bobu i posypać pomidorami concasse. Tak przygotowaną rybę podawać z gotowanymi ziemniakami. Przed podaniem udekorować cząstkami limonki i gałązkami rozmarynu.