Recenzja książki

Pojawiające się w fabule książki nazwy potraw, które jadł główny bohater- Alan Christoffersen wzbudzają ciekawość a nawet apetyt u czytelnika. W książce znajduje się łatwy przepis na Spaghetti z sosem małżowym z którym poradzi sobie początkujący kucharz i rada bohaterki książki Analise- dotycząca składników bagietki. Evans w swojej powieści wspomina również kucharkę Paulę Deen i kucharza Emerila Lagasse oraz Otto Rohweddera ,, wynalazcę krojonego chleba "- inżyniera i wynalazcę pierwszej automatycznej maszyny do krojenia i pakowania chleba.
Potrawy które jadł Alan Christoffersen podczas swojej wędrówki z jednego końca kraju na drugi koniec kraju:
Filet mignon podany z ćwiartką główki sałaty z dressingiem ranch domowej roboty i teksańskim tostem z masłem.
Zapiekanka świąteczna Dawne.
Kurczak z ziarnami sezamu i Tajskie curry z krewetkami.
Rosół z kury z makaronem.
Gorąca bagietka z rostbefem.
Pieczeń rzymska i sałatka szefa kuchni z sosem z tysiąca wysp.
Szarlotka.
Spaghetti z sosem małżowym.