Przepis dnia V: Żeberka jagnięce, odc. 66

Opublikowano: 02.12.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Żeberka jagnięce, odc. 66
Jagnięcina jest w Grecji uwielbiana, natomiast w Polsce traktowana jako rarytas, który rzadko pojawia się na stołach. Świąteczny obiad to jednak doskonała okazja, aby rozsmakować się w kruchej, soczystej i delikatnej jagnięcinie.

Jagnięcina jest w Grecji uwielbiana, natomiast w Polsce traktowana jako rarytas, który rzadko pojawia się na stołach. Świąteczny obiad to jednak doskonała okazja, aby rozsmakować się w kruchej, soczystej i delikatnej jagnięcinie.  

 

Składniki dla 2 osób:

Rukola – 40 g
Suszone pomidory Smak
Kminek cały Prymat
Kolendra cała Prymat
Żebra jagnięce – 400 g
Chleb tostowy – 10 kromek
Musztarda sarepska Prymat
Czosnek – 3 ząbki
Cebula – 1 sztuka
Natka pietruszki – 1 pęczek
Koper – 1 pęczek
Rydze – 3 duże kapelusze
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat
Masło
Olej

prymat