Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Przepis Dnia V: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i porem, odc. 62

Ta propozycja stanowi ciekawe i bardzo pyszne połączenie elementów kuchni polskiej i francuskiej. Bazą do zapiekanki jest mięso mielone oraz tak lubiane w naszej rodzimej kuchni ziemniaki, uzupełnione o dodatek cebuli i pora, dla zaostrzenia smaku.

Ta propozycja stanowi ciekawe i bardzo pyszne połączenie elementów kuchni polskiej i francuskiej. Bazą do zapiekanki jest mięso mielone oraz tak lubiane w naszej rodzimej kuchni ziemniaki, uzupełnione o dodatek cebuli i pora, dla zaostrzenia smaku. Francuskim wpływem jest royal, czyli sos ze śmietany i jaj. 

 

 

Składniki dla 4 osób:

0,5 kg ziemniaków 
Por 
0,5 cebuli 
2 ząbki czosnku 
700 g mięsa mielonego
7 jajek
200 ml śmietany 36% 
Majeranek otarty Prymat
Przyprawa do ziemniaków Prymat
Przyprawa kebab-gyros Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak