Przepis dnia V: Wątróbki indycze z gruszką i majerankiem, odc. 36

Opublikowano: 20.10.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Wątróbki indycze z gruszką i majerankiem, odc. 36
Jedni ją uwielbiają, inni wprost odwrotnie. Chociaż wątróbka indycza ma tyle samo zwolenników, jak przeciwników, to nie ulega wątpliwości, iż jest bogata w wiele wartości odżywczych, potrzebnych w diecie każdego z nas.

Jedni ją uwielbiają, inni wprost odwrotnie. Chociaż wątróbka indycza ma tyle samo zwolenników, jak przeciwników, to nie ulega wątpliwości, iż jest bogata w wiele wartości odżywczych, potrzebnych w diecie każdego z nas.

Składniki dla 2 osób:

Majeranek otarty Prymat
Rozmaryn Prymat
Cebula suszona Prymat
Czosnek granulowany Prymat
Wątróbka indycza – 300 g
Cebula – 1 sztuka
Gruszka – 1 sztuka
Ziemniaki – kilka sztuk
Śmietana 36% – 200 ml
Masło – 2 łyżeczki
Mąka
Sól morska gruboziarnista Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Olej do smażenia

 

prymat