Przepis dnia V: Tortellini z dynią i domową ricottą, odc. 15

Opublikowano: 21.09.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Tortellini z dynią i domową ricottą, odc. 15
Urocze pierożki, którymi zajadają się Włosi stają się popularne także i u nas. Podobne do rodzimych uszek zyskują coraz więcej miłośników. Zapraszamy na fuzję polsko – włoskich smaków, czyli Tortellini z dynią i domową ricottą.

Urocze pierożki, którymi zajadają się Włosi stają się popularne także i u nas. Podobne do rodzimych uszek zyskują coraz więcej miłośników. Zapraszamy na fuzję polsko – włoskich smaków, czyli Tortellini z dynią i domową ricottą.

Tortellini z dynią i domową ricottą

Składniki dla 5 osób:

  • 1 łyżeczka masło
  • 80 g parmezanu
  • 200 g ricotty
  • 400 g dynia (pieczony miąższ)
  • 2 jajka
  • 500 g mąki pszenna
  • Bazylia świeża
  • Szałwia świeża
  • Gałka muszkatołowa Prymat
  • Bazylia otarta Prymat
  • Pieprz czarny mielony Prymat

 

  • Dodatkowo: ciepła woda do ciasta
prymat