Przepis dnia V: Świąteczna szynka glazurowana miodem, odc. 67

Opublikowano: 03.12.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Świąteczna szynka glazurowana miodem, odc. 67
Święta to wyjątkowe chwile spędzone z bliskimi, ale również wielka kulinarna uczta. Zatem, jeśli szukacie inspiracji na niepowtarzalne dania, które pojawią się na świątecznym stole, to z pewnością szynka glazurowana miodem spełni Wasze oczekiwania.

Święta to wyjątkowe chwile spędzone z bliskimi, ale również wielka kulinarna uczta. Zatem, jeśli szukacie inspiracji na niepowtarzalne dania, które pojawią się na świątecznym stole, to z pewnością szynka glazurowana miodem spełni Wasze oczekiwania.  

 

Składniki dla 10 osób:
Szynka bez kości ze skórą – 3 kg
Ziele angielskie całe Prymat
Rozmaryn Prymat
Sól peklowa Prymat
Czosnek granulowany Prymat
Liść laurowy Prymat
Kolendra cała Prymat
Miód – 2 łyżki
Cukier – 100 g
Olej
Wino czerwone – 100 ml
Ocet balsamiczny – 25 ml
Włoszczyzna (marchew – 3 sztuki, pietruszka – 1 sztuka, por – 1 sztuka)
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat

prymat