Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4
Opublikowano: 04.09.2015
Schab najczęściej nadziewamy śliwką, choć równie popularny jest w połączeniu z morelami, jajkiem czy papryką. Smak wieprzowiny idealnie uzupełni połączenie szpinaku i fety, które smażymy razem z czosnkiem.
Schab najczęściej nadziewamy śliwką, choć równie popularny jest w połączeniu z morelami, jajkiem czy papryką. Smak wieprzowiny idealnie uzupełni połączenie szpinaku i fety, które smażymy razem z czosnkiem.
Schab pieczony ze szpinakiem i fetą
Składniki dla 4 osób:
- Schab środkowy bez kości
- Szpinak świeży – 1 garść
- Cebula – ½ sztuki
- Czosnek – 1 ząbek
- Ser feta – 150 g
- Masło – 20 g
- Musztarda francuska Prymat – 2 łyżki
- Przyprawa do wieprzowiny Prymat
- Czosnek granulowany Prymat
- Rozmaryn Prymat
- Tymianek Prymat
- Olej rzepakowy – 30 ml