Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Schab pieczony ze szpinakiem i fetą, odc. 4

Schab najczęściej nadziewamy śliwką, choć równie popularny jest w połączeniu z morelami, jajkiem czy papryką. Smak wieprzowiny idealnie uzupełni połączenie szpinaku i fety, które smażymy razem z czosnkiem.

Schab najczęściej nadziewamy śliwką, choć równie popularny jest w połączeniu z morelami, jajkiem czy papryką. Smak wieprzowiny idealnie uzupełni połączenie szpinaku i fety, które smażymy razem z czosnkiem.

Schab pieczony ze szpinakiem i fetą

Składniki dla 4 osób:

  • Schab środkowy bez kości
  • Szpinak świeży – 1 garść
  • Cebula – ½ sztuki
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Ser feta – 150 g
  • Masło – 20 g
  • Musztarda francuska Prymat – 2 łyżki
  • Przyprawa do wieprzowiny Prymat
  • Czosnek granulowany Prymat
  • Rozmaryn Prymat
  • Tymianek Prymat
  • Olej rzepakowy – 30 ml

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak