Przepis dnia V: Sałatka z kaszą kuskus i bryndzą odc. 16

Opublikowano: 22.09.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Sałatka z kaszą kuskus i bryndzą odc. 16
Bryndza to niepowtarzalny ser o lekko słonym smaku. Tak naprawdę trudno go porównać do czegokolwiek innego - trzeba go po prostu spróbować, Świetnie nadaje się do farszu z ruskich pierogów, ale także jako dodatek do sałatek, np. zamiast fety.

Bryndza to niepowtarzalny ser o lekko słonym smaku. Tak naprawdę trudno go porównać do czegokolwiek innego - trzeba go po prostu spróbować, Świetnie nadaje się do farszu z ruskich pierogów, ale także jako dodatek do sałatek, np. zamiast fety.

Sałatka z kaszą kuskus i bryndzą

Składniki dla 2 osób:

  • Kuskus – 100 g
  • Ogórek zielony – 1 sztuka
  • Ogóreczki konserwowe Smak
  • Cebula czerwona  – 1 sztuka
  • Musztarda francuska Prymat – 1 łyżka
  • Ser bryndza – 100 g
  • Oliwa – 40 ml
  • Ocet – 2 łyżki
  • Świeża natka pietruszki
  • Oregano Prymat
  • Sos sałatkowy włoski Prymat
  • Sól morska Prymat
  • Pieprz czarny Prymat
prymat