Przepis dnia V: Sałatka z kaszą kuskus i bryndzą odc. 16
Opublikowano: 22.09.2015
Bryndza to niepowtarzalny ser o lekko słonym smaku. Tak naprawdę trudno go porównać do czegokolwiek innego - trzeba go po prostu spróbować, Świetnie nadaje się do farszu z ruskich pierogów, ale także jako dodatek do sałatek, np. zamiast fety.
Bryndza to niepowtarzalny ser o lekko słonym smaku. Tak naprawdę trudno go porównać do czegokolwiek innego - trzeba go po prostu spróbować, Świetnie nadaje się do farszu z ruskich pierogów, ale także jako dodatek do sałatek, np. zamiast fety.
Sałatka z kaszą kuskus i bryndzą
Składniki dla 2 osób:
- Kuskus – 100 g
- Ogórek zielony – 1 sztuka
- Ogóreczki konserwowe Smak
- Cebula czerwona – 1 sztuka
- Musztarda francuska Prymat – 1 łyżka
- Ser bryndza – 100 g
- Oliwa – 40 ml
- Ocet – 2 łyżki
- Świeża natka pietruszki
- Oregano Prymat
- Sos sałatkowy włoski Prymat
- Sól morska Prymat
- Pieprz czarny Prymat