Przepis dnia V: Ryba w pomidorach z oliwkami i kaparami odc. 20
Opublikowano: 28.09.2015
Ryba w stylu śródziemnomorskim to danie lekkie, zdrowe, ale przede wszystkim pyszne ze względu na wielość różnych smaków. Wykorzystajmy do niego dowolną białą rybę morską, np. dorsza, mintaja czy mirunę.
Ryba w stylu śródziemnomorskim to danie lekkie, zdrowe, ale przede wszystkim pyszne ze względu na wielość różnych smaków. Wykorzystajmy do niego dowolną białą rybę morską, np. dorsza, mintaja czy mirunę.
Ryba w pomidorach z oliwkami i kaparami
Składniki dla 4 osób:
- Dorsz – 500 g
- Suszone pomidory Smak – 4 sztuki
- Pomidory pelati – 1 puszka
- Pomidory świeże– 2 sztuki
- Cukier brązowy – 1 łyżka
- Czosnek – 1-2 ząbki (w zależności od wielkości)
- Oliwki czarne Smak – 100 g
- Kapary Smak – 2 łyżki
- Ryż – 100 g
- Świeża bazylia
- Chili pieprz cayenne Prymat
- Tymianek Prymat
- Pieprz czarny mielony Prymat
- Sól morska Prymat