Potrawy z drobiem w roli głównej wcale nie muszą być nudne. Wystarczy skusić się na mały kulinarny eksperyment i połączyć z pozoru niepasujące do siebie składniki. Dzisiaj zabierzemy Was w podróż do Włoch, gdzie poznacie sekret smakowitych roladek z indyka z papryką i … orzechami. Skusicie się na tak apetycznie brzmiące danie?
Składniki dla 2 osób:
Liść laurowy Prymat
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
Filet z indyka – 300 g (4 kawałki)
Masło
Kapusta włoska – 1 sztuka
Papryka – 1 sztuka
Parmezan – 60 g
Sos pieczeniowy jasny Kucharek
Orzechy nerkowca – 10 sztuk
Pieprz czarny Prymat
Sól morska Prymat