Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Roladki z indyka z papryką i orzechami, odc. 48

Potrawy z drobiem w roli głównej wcale nie muszą być nudne. Wystarczy skusić się na mały kulinarny eksperyment i połączyć z pozoru niepasujące do siebie składniki.

Potrawy z drobiem w roli głównej wcale nie muszą być nudne. Wystarczy skusić się na mały  kulinarny eksperyment i połączyć z pozoru niepasujące do siebie składniki. Dzisiaj zabierzemy Was w podróż do Włoch, gdzie poznacie sekret smakowitych roladek z indyka z papryką i … orzechami. Skusicie się na tak apetycznie brzmiące danie? 

Składniki dla 2 osób:
Liść laurowy Prymat
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
Filet z indyka – 300 g (4 kawałki)
Masło
Kapusta włoska – 1 sztuka
Papryka – 1 sztuka
Parmezan – 60 g
Sos pieczeniowy jasny Kucharek
Orzechy nerkowca – 10 sztuk
Pieprz czarny Prymat
Sól morska Prymat 

 

Doradca Smaku 05.11.2015 15:01
Tak jak zostało powiedziane w filmie, po wyjęciu roladek z piekarnika zostaje z nich zdjęta folia, a dopiero później są przygotowywane do zjedzenia.
piotr.b 05.11.2015 10:32
Witam Czy ktoś mi wytłumaczy w jaki sposób , i co to za folia , z czego jest zrobiona, w którą można zawijać roladki i piec w piekarniku, a potem ja konsumować bo bardzo sobie tego nie wyobrażam żeby jeść folie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak