Przepis Dnia V: Ragout z fasoli i warzyw jesiennych, Odc. 53
Za oknami i w ogrodach nie sposób nie zauważyć pięknej, ciepłej i mieniącej się kolorami jesieni. Grzechem byłoby nie skorzystać z jej dobrodziejstw i nie przemycić ich na talerze. Nasza propozycja to warzywne ragout, którego podstawą jest trzykolorowa fasola.
Składniki dla 4 osób:
Majeranek otarty Prymat
Przyprawa do dań z fasoli Prymat
Chili pieprz cayenne Prymat
Fasola kolorowa (czerwona, biała, czarna) – 300 g
Seler – ½ sztuki
Marchewka – 1 sztuka
Por – ½ sztuki
Cebula biała – ½ sztuki
Cebula czerwona – 1 sztuka
Papryka czerwona – 1 sztuka
Oliwki zielone Smak
Przecier pomidorowy – 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat – 2 łyżeczki
Olej – 2 łyżki