Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Pierogi z soczewicą i wędzonym boczkiem, odc. 42

Włosi mają swoje ravioli i tortellini, Chińczycy wontony, Rosjanie pielmieni, a my pierogi. Nigdy się nie nudzą, bo za każdym razem mogą mieć inny farsz. Wszystko zależy od naszego pomysłu.

Włosi mają swoje ravioli i tortellini, Chińczycy wontony, Rosjanie pielmieni, a my pierogi. Nigdy się nie nudzą, bo za każdym razem mogą mieć inny farsz. Wszystko zależy od naszego pomysłu. Dziś zapraszamy na wersję pierogów z soczewicą i wędzonym boczkiem.  

Składniki na 15 pierogów:

80 g ugotowanej soczewicy czerwonej
1 pęczek szczypiorku
100 g boczku wędzonego
1 szklanka mąki pszennej
Jajko
50 ml śmietany 36 %
Cebulka smażona Prymat
3 łyżki Kremu chrzanowego Smak
Olej słonecznikowy Familijny
Sól morska Prymat
Pieprz kolorowy Prymat
Majeranek otarty Prymat
Cebula suszona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak