Przepis dnia V: Pesto po polsku z oscypkiem, odc. 25

Opublikowano: 05.10.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Pesto po polsku z oscypkiem, odc. 25
Włoskie pesto bardzo szybko podbiło polskie podniebienia - sekret tkwi w smaku bazylii, która ma bardzo charakterystyczny smak. Jak często jeść jednak można makaron z pesto bazyliowym? Zawsze można zamiast bazylii przygotować pesto z pietruszki!

Włoskie pesto bardzo szybko podbiło polskie podniebienia - sekret tkwi w smaku bazylii, która ma bardzo charakterystyczny smak. Jak często jeść jednak można makaron z pesto bazyliowym? Zawsze można zamiast bazylii przygotować pesto z suszonych pomidorów lub... z naszej polskiej pietruszki i oscypka!

Pesto po polsku z oscypkiem

Składniki dla 3 osób:

Makaron ugotowany – 300 g

Oscypek wędzony – 70 g

Czosnek – 3 ząbki

Orzechy włoskie – 70 g

Natka pietruszki – 2 pęczki

Musztarda kremska Prymat – 2 łyżeczki

Miód gryczany – 1 łyżeczka

Cebula suszona Prymat

Sól ziołowa Prymat

Kminek mielony Prymat

Pieprz czarny Prymat

Olej rzepakowy – 150 ml

prymat