Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Pesto po polsku z oscypkiem, odc. 25

Włoskie pesto bardzo szybko podbiło polskie podniebienia - sekret tkwi w smaku bazylii, która ma bardzo charakterystyczny smak. Jak często jeść jednak można makaron z pesto bazyliowym? Zawsze można zamiast bazylii przygotować pesto z pietruszki!

Włoskie pesto bardzo szybko podbiło polskie podniebienia - sekret tkwi w smaku bazylii, która ma bardzo charakterystyczny smak. Jak często jeść jednak można makaron z pesto bazyliowym? Zawsze można zamiast bazylii przygotować pesto z suszonych pomidorów lub... z naszej polskiej pietruszki i oscypka!

Pesto po polsku z oscypkiem

Składniki dla 3 osób:

Makaron ugotowany – 300 g

Oscypek wędzony – 70 g

Czosnek – 3 ząbki

Orzechy włoskie – 70 g

Natka pietruszki – 2 pęczki

Musztarda kremska Prymat – 2 łyżeczki

Miód gryczany – 1 łyżeczka

Cebula suszona Prymat

Sól ziołowa Prymat

Kminek mielony Prymat

Pieprz czarny Prymat

Olej rzepakowy – 150 ml

bietka 05.10.2015 11:02
koniecznie muszę takie zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak