Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Pączko-jagodzianki na budyniu, odc. 50

Brzmi niewiarygodnie, ale smakuje wybornie. Chociaż połączenie pączków z jagodziankami wydaje się z pozoru niemożliwe, to jednak efekt finalny takiego eksperymentu jest naprawdę pyszny.

Brzmi niewiarygodnie, ale smakuje wybornie. Chociaż połączenie pączków z jagodziankami wydaje się z pozoru niemożliwe, to jednak efekt finalny takiego eksperymentu jest naprawdę pyszny. 

 

 

Składniki na 25 pączków:
Przyprawa do piernika Prymat
Cynamon mielony Prymat
Wanilia laski Prymat
Mąka pszenna – 1 kg i 1 łyżka na zaczyn
Drożdże – 100 g
Budyń waniliowy – 1 opakowanie
Spirytus – 2 łyżki
Borówka amerykańska – 600 g
Cytryna – 1 sztuka
Jajka – 8 sztuk
Cukier – 1 szklanka i 1 łyżka na zaczyn
Cukier puder – 500 g
Masło – 200 g
Mleko – 2 i ¼ szklanki
Bułka tarta Prymat
Olej – 2 l

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak