Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis Dnia V: Pączki ze słodkich ziemniaków, odc. 54

Ciekawa przekąska w trakcie przyjęcia, a także podczas wspólnego wieczoru przed telewizorem. Wytrawna wersja pączków to świetny pomysł, by przygotować coś z batatów!

Ciekawa przekąska w trakcie przyjęcia, a także podczas wspólnego wieczoru przed telewizorem. Wytrawna wersja pączków to świetny pomysł, by przygotować coś z batatów! Ta słodka odmiana ziemniaka nie gości zbyt często na polskich stołach, a szkoda, gdyż jest kremowa i smaczna, podobna w obróbce do polskiego ziemniaka i znacznie zdrowsza. 

 

Składniki na 20 pączków:

Sól ziołowa Prymat
Tymianek Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Party dip czosnkowy Prymat
Cukier brązowy – 1 łyżeczka
Bataty ugotowane – ½ kg
Majonez – 4-5 łyżek
Jogurt naturalny – 3 łyżki
Masło – 60 g
Jajko – 1 sztuka
Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
Bułka tarta Prymat – 6 łyżek
Mąka pszenna – 6 łyżek
Olej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak