Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52

Opublikowano: 12.11.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis Dnia V: Okoń pieczony z migdałami i purée cytrynowym, odc. 52
Okoń morski jest ceniony w kuchni przede wszystkim ze względu na wysoką jakość mięsa, które jest chude i delikatne. Odpowiednio przygotowane, doprawione i podane, z powodzeniem spełni rolę dania głównego podczas uroczystej kolacji.

Okoń morski jest ceniony w kuchni przede wszystkim ze względu na wysoką jakość mięsa, które jest chude i delikatne. Odpowiednio przygotowane, doprawione i podane, z powodzeniem spełni rolę dania głównego podczas uroczystej kolacji. Jeśli zatem szukamy pomysłu, jak oczarować naszych gości lub bliską osobę świetnie smakującym i pięknie zaserwowanym daniem, dzisiejsza propozycja sprawdzi się świetnie. 

 

 

Składniki dla 2 osób:
Bazylia otarta Prymat
Pieprz cytrynowy Prymat
Przyprawa do ryb Prymat
Okoń morski – 350 g
Płatki migdałów – 10 g
Masło – ½ łyżeczki
Cytryna – skórka i sok z ½ cytryny
Ziemniaki – kilka sztuk
Kapary Smak
Śmietana 36% – 50 ml
Jajko – 1 sztuka
Sól morska Prymat

prymat