Przepis dnia V: Mus czekoladowy z rozmarynem odc. 18
Opublikowano: 24.09.2015
Chłodne popołudnia możemy „osłodzić” serwując naszym bliskim pyszny czekoladowy mus. Proponujemy coś szybkiego, bez użycia piekarnika, z rozgrzewającym aromatem chili i nutą rozmarynu. Taki deser zniknie ze stołu w okamgnieniu.
Chłodne popołudnia możemy „osłodzić” serwując naszym bliskim pyszny czekoladowy mus. Proponujemy coś szybkiego, bez użycia piekarnika, z rozgrzewającym aromatem chili i nutą rozmarynu. Taki deser zniknie ze stołu w okamgnieniu.
Mus czekoladowy z rozmarynem
Składniki dla 6 osób:
- Czekolada gorzka – 200 g
- Jaja – 6 sztuk
- Cukier puder – 2 łyżki
- Śmietana 36% - ½ szklanki
- Masło – 100 g
- Chilli pieprz cayenne Prymat
- Rozmaryn Prymat
- Sól morska Prymat