Zabiegani, często zapominamy o pełnowartościowym obiedzie i jemy w pośpiechu. Użytkowniczka serwisu DoradcaSmaku.pl w programie "Przepis dnia" pokazuje, że pyszny obiad z meksykańską nutą przygotować możemy w krótkim czasie. Na jesienną słotę rozgrzewające chili, sycący makaron i mięso i zdrowe warzywa będą wprost idealne!
Składniki dla 3 osób:
Zioła prowansalskie Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Mięso mielone – 500 g
Papryczki chili – 1 sztuka
Cebula – 1 sztuka
Pomidory koktajlowe – 7 sztuk
Papryka – 2 sztuki
Makaron ugotowany – 500 g
Koncentrat pomidorowy – 5 łyżek
Czosnek – 3 ząbki
Pieczarki – 4 sztuki
Fasola czerwona – 150 g
Olej rzepakowy Familijny
Sól morska Prymat