Przepis dnia V: Kulki mięsne zapiekane z ratatouille, odc. 21

Opublikowano: 29.09.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Kulki mięsne zapiekane z ratatouille, odc. 21
Dzieci raczej nie przepadają za warzywami, ale z chęcią zajadają się mięsnymi kuleczkami. Jak przemycić w posiłku pełnowartościowe składniki w postaci warzyw?

Dzieci raczej nie przepadają za warzywami, ale z chęcią zajadają się mięsnymi kuleczkami. Jak przemycić w posiłku pełnowartościowe składniki w postaci warzyw? 

Kulki mięsne zapiekane z ratatouille

Składniki dla 4 osób:

Mięso mielone wieprzowo-wołowe – 400 g
Pomidory pelati – 400 g
Bakłażan – ½ sztuki
Cukinia – ½ sztuki
Papryka – 2 sztuki
Kapary Smak
Cebula – 1 sztuka
Czosnek – 1 ząbek
Masło 
Olej rzepakowy
Bułka tarta Prymat 
Przyprawa do mięsa mielonego Prymat
Zioła prowansalskie Prymat
Tymianek Prymat

prymat