Przepis dnia V: Krem z dyni z krewetkami odc. 17
Opublikowano: 23.09.2015
Nie wyobrażamy sobie tej pory roku bez aromatycznego kremu z dyni. Gałka muszkatołowa, ostra papryka i imbir mają właściwości rozgrzewające, a smak mleka kokosowego przywołuje wspomnienie lata. To zupa idealna na koniec września!
Nie wyobrażamy sobie tej pory roku bez aromatycznego kremu z dyni. Gałka muszkatołowa, ostra papryka i imbir mają właściwości rozgrzewające, a smak mleka kokosowego przywołuje wspomnienie lata. To zupa idealna na koniec września!
Krem z dyni z krewetkami
Składniki dla 2 osób:
- Dynia pieczona w kawałku – 400 g
- Marchew – 4 małe sztuki
- Cebula – 1 sztuka
- Krewetki świeże– 3 sztuki
- Dymka – 1 sztuka
- Mleczko kokosowe – 500 ml
- Olej kokosowy – 2 łyżki
- Gałka muszkatołowa mielona Prymat
- Imbir mielony Prymat
- Papryka ostra mielona Prymat
- Sól morska Prymat
- Pieprz czarny Prymat