Przepis dnia V: Kotlety mielone z pomidorami i mozzarellą, odc. 55

Opublikowano: 17.11.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Kotlety mielone z pomidorami i mozzarellą, odc. 55
Tradycyjne kotlety mielone to smak, który kojarzy się z polską kuchnią, a także z czasem dzieciństwa. Pojawiają się na naszych stołach w czasie uroczystych obiadów, lecz nie tylko. Chętnie gotujemy i jemy je też bez specjalnej okazji.

Tradycyjne kotlety mielone to smak, który kojarzy się z polską kuchnią, a także z czasem dzieciństwa. Pojawiają się  na naszych stołach w czasie uroczystych obiadów, lecz nie tylko. Chętnie gotujemy i jemy je też bez specjalnej okazji. 

 

 

Składniki na 4 kotlety:
0,5 kg mięsa mielonego z indyka 
Mozzarella 
Ząbek czosnku 
400 g pomidorów pelati 
3 pomidory bez skóry
0,5 cebuli
Kilka sztuk oliwek czarnych Smak 
2 duże łyżki kaparów Smak 
Olej
Majeranek otarty Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego Prymat
Bazylia otarta Prymat
Pieprz czarny Prymat

prymat