Przepis dnia V: Kofta z baraniny z sosem miętowym, odc. 22
Jak prosto przygotować obiad? Wbrew pozorom kofty wcale nie są trudne w przygotowaniu, a mogą być świetnym daniem głównym. Zamiast baraniny czy jagnięciny świetnie smakować będzie również mięso wieprzowe.
Kofta z baraniny z sosem miętowym
Składniki na 10-13 szaszłyków:
Mielona baranina – 700 g
Jajko
Czosnek – 1-2 ząbki
Kolendra świeża
Mięta świeża
Pomidorki cherry – tyle ile szaszłyków (10-13 sztuk)
Masło – 50 g
Olej słonecznikowy
Jogurt naturalny – 50g
Majonez – 100g
Kminek mielony Prymat – ½ łyżeczki
Gałka muszkatołowa Prymat – ½ łyżeczki
Chili pieprz cayenne Prymat
Kolendra cała Prymat – 20 ziarenek
Party dip czosnkowy Prymat
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat