Przepis dnia V: Jajka po szkocku, odc. 29
Opublikowano: 09.10.2015
Jajka po szkocku/irlandzku – energetyczne danie na jesienne dni. Na Wyspach serwowane zazwyczaj na śniadanie, ale u nas sprawdziłyby się równie dobrze na sycący obiad. Jak je przygotować? To proste.
Jajka po szkocku/irlandzku – energetyczne danie na jesienne dni. Na Wyspach serwowane zazwyczaj na śniadanie, ale u nas sprawdziłyby się równie dobrze na sycący obiad. Jak je przygotować? To proste.
Jajka po szkocku
Składniki dla 3 osób:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka bądź szynka)
- 6 jajek
- Bułka tarta Prymat
- Majeranek otarty Prymat
- Bazylia otarta Prymat
- Papryka słodka mielona Prymat
- Czosnek granulowany Prymat
- 300 ml oleju rzepakowego
- Sól morska Prymat
- Pieprz czarny Prymat
- Świeża natka pietruszki