Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Jajka po szkocku, odc. 29

Jajka po szkocku/irlandzku – energetyczne danie na jesienne dni. Na Wyspach serwowane zazwyczaj na śniadanie, ale u nas sprawdziłyby się równie dobrze na sycący obiad. Jak je przygotować? To proste.

Jajka po szkocku/irlandzku – energetyczne danie na jesienne dni. Na Wyspach serwowane zazwyczaj na śniadanie, ale u nas sprawdziłyby się równie dobrze na sycący obiad. Jak je przygotować? To proste.

Jajka po szkocku

Składniki dla 3 osób:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka bądź szynka)
  • 6 jajek
  • Bułka tarta Prymat
  • Majeranek otarty Prymat
  • Bazylia otarta Prymat
  • Papryka słodka mielona Prymat
  • Czosnek granulowany Prymat
  • 300 ml oleju rzepakowego
  • Sól morska Prymat
  • Pieprz czarny Prymat
  • Świeża natka pietruszki

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak