Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Przepis dnia V: Gołąbki z szatkowaną kapustą, odc. 59

Gołąbki to jedno z głównych dań kuchni polskiej. Farsz do potrawy przygotowuje się z połączenia ryżu, mięsa mielonego i kaszy. To wszystko „otula” się ugotowanym liściem kapusty, a następnie dusi lub gotuje w tłuszczu.

Gołąbki to jedno z głównych dań kuchni polskiej.  Farsz do potrawy przygotowuje się z połączenia ryżu, mięsa mielonego i kaszy. To wszystko „otula” się ugotowanym liściem kapusty, a następnie dusi lub gotuje w tłuszczu. 

 

 

Składniki na 15 gołąbków:
0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowe lub drobiowe) 
1 główka kapusty
3 jajka
Cebula 
250 ml śmietany 36% 
0,5 szklanki kaszy mannej 
0,5 szklanki ryżu 
Bułka tarta Prymat
2 łyżki Przyprawy do potraw Kucharek 
0,5 szklanki kaszy jęczmiennej perłowej
Olej
Papryka słodka Prymat
Kminek mielony Prymat
Tymianek Prymat
Pieprz czarny Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak