Przepis dnia V: Gołąbki z szatkowaną kapustą, odc. 59

Opublikowano: 23.11.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Gołąbki z szatkowaną kapustą, odc. 59
Gołąbki to jedno z głównych dań kuchni polskiej. Farsz do potrawy przygotowuje się z połączenia ryżu, mięsa mielonego i kaszy. To wszystko „otula” się ugotowanym liściem kapusty, a następnie dusi lub gotuje w tłuszczu.

Gołąbki to jedno z głównych dań kuchni polskiej.  Farsz do potrawy przygotowuje się z połączenia ryżu, mięsa mielonego i kaszy. To wszystko „otula” się ugotowanym liściem kapusty, a następnie dusi lub gotuje w tłuszczu. 

 

 

Składniki na 15 gołąbków:
0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowe lub drobiowe) 
1 główka kapusty
3 jajka
Cebula 
250 ml śmietany 36% 
0,5 szklanki kaszy mannej 
0,5 szklanki ryżu 
Bułka tarta Prymat
2 łyżki Przyprawy do potraw Kucharek 
0,5 szklanki kaszy jęczmiennej perłowej
Olej
Papryka słodka Prymat
Kminek mielony Prymat
Tymianek Prymat
Pieprz czarny Prymat

prymat