Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38

Opublikowano: 23.10.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Filet z kurczaka z serem camembert, odc. 38
Połączenie kurczaka z kaszą kukurydzianą może wydawać się niecodzienne, ale warto spróbować i takiej ekstrawagancji w kuchni. Kasza jest łatwa w przyrządzeniu i nadaje wyjątkowy smak.

Połączenie kurczaka z kaszą kukurydzianą może wydawać się niecodzienne, ale warto spróbować i takiej ekstrawagancji w kuchni. Kasza jest łatwa w przyrządzeniu i nadaje wyjątkowy smak. Oprócz tego jest bezglutenowa, dzięki czemu potrawę mogą jeść również osoby uczulone na gluten.

 

Składniki dla 2 osób:

Majeranek otarty Prymat
Oregano Prymat
Natka pietruszki suszona Prymat
Pierś z kurczaka ze skórą – 2 sztuki
Masło – 30 g
Czosnek – kilka ząbków
Kaszka kukurydziana – 2 łyżki
Grzyby leśne – kilka sztuk
Ser camembert – 1 sztuka
Mleko – 150 ml
Suszone pomidory Smak – kilka sztuk
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat

prymat