Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia V: Confit z kaczki, odc. 34

Confit to metoda przyrządzania mięsa, która ma swoje korzenie we Francji. W czasach, kiedy nie było jeszcze lodówek - pozwalała ona na konserwowanie mięsa, głównie pochodzącego z kaczki i gęsi.

Confit to metoda przyrządzania mięsa, która ma swoje korzenie we Francji. W czasach, kiedy nie było jeszcze lodówek - pozwalała ona na konserwowanie mięsa, głównie pochodzącego z kaczki i gęsi.

Składniki dla 2 osób:

2 nogi z kaczki 
Cebula
Kilka ząbków czosnku
4 buraki
300 ml oleju
Liść laurowy Prymat
Majeranek otarty Prymat
Tymianek Prymat
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak