Przepis dnia V: Cielęcina vitello tonnato, odc. 26
Opublikowano: 06.10.2015
Kuchnia włoska jakiej jeszcze nie znacie, czyli oryginalny pomysł na połączenie mięsa cielęcego z… rybą. Zapraszamy na włoską klasykę w objęciu aromatycznych przypraw.
Kuchnia włoska jakiej jeszcze nie znacie, czyli oryginalny pomysł na połączenie mięsa cielęcego z… rybą. Zapraszamy na włoską klasykę w objęciu aromatycznych przypraw.
Składniki dla 5 osób:
- 1 kg udźca cielęcego
- 120 g tuńczyka z puszki
- Kapary Smak
- 120 g majonezu
- Sok z ¼ cytryny
- 50 ml białego wina
- Rukola – kilka garści
- Rozmaryn Prymat
- Tymianek Prymat
- Czosnek staropolski Prymat
- Pieprz czarny Prymat