Przepis dnia V: Cielęcina vitello tonnato, odc. 26

Opublikowano: 06.10.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Cielęcina vitello tonnato, odc. 26
Kuchnia włoska jakiej jeszcze nie znacie, czyli oryginalny pomysł na połączenie mięsa cielęcego z… rybą. Zapraszamy na włoską klasykę w objęciu aromatycznych przypraw.

Kuchnia włoska jakiej jeszcze nie znacie, czyli oryginalny pomysł na połączenie mięsa cielęcego z… rybą. Zapraszamy na włoską klasykę w objęciu aromatycznych przypraw.

Składniki dla 5 osób:

  •  1 kg udźca cielęcego
  • 120 g tuńczyka z puszki
  • Kapary Smak
  • 120 g majonezu
  • Sok z ¼ cytryny
  • 50 ml białego wina
  • Rukola – kilka garści
  • Rozmaryn Prymat
  • Tymianek Prymat
  • Czosnek staropolski Prymat
  • Pieprz czarny Prymat
prymat