Pikantny dzień
Opublikowano: 28.01.2011
Drugi odcinek wideo bloga Roberta Sowy pt. „Pikantny dzień” już w sieci!
Zapraszamy do obejrzenia drugiego odcinka wideo bloga Roberta Sowy w serwisie DoradcaSmaku.pl. Tym razem Mistrz Kulinarny podzieli się z widzami smacznymi doświadczeniami kuliarnymi z nutką pikanterii, bo będzie mówił o … pikantnych daniach i przyprawach! Wszystko to podczas przygotowywania aromatycznie grillowanych filetów z kurczaka z gruszkami i oscypkiem.
Zachęcamy do uważnego oglądania odcinka, bo... podczas przyrządzania sosu można zobaczyć Roberta Sowę w nietypowej dla niego sytuacji.
Pikantnie polecamy!
Wideo blog Roberta Sowy to cykliczne spotkania z mnóstwem świetnych przepisów, ciekawostek oraz sprawdzonych tricków kulinarnych opatrzonych mistrzowskim komentarzem cenionego specjalisty od gotowania.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Gruszki obrać, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Plastry owoców, mięso i ser oscypek zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce. Gruszki, oscypek i kurczaka i bekon grillować z gałązkami rozmarynu przez około 10 – 15 minut, przekładając na drugą stronę. Piersi kurczaka, gruszki, ser oscypek i bekon ułożyć na talerzach. Całość udekorować kolorowymi sałatami i skropić przygotowanym wcześniej sosem.