Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym

Kto powiedział, że ziemniaki nadają się tylko na obiad? Dla mnie to świetna przekąska! Uwielbiam podjadać chrupiące, upieczone ziemniaczki z pysznym sosem...a najlepiej smakują jedzone ręką - palcami :)
Skłaniki:
  • ziemniaki
  • przyprawy: czerwona papryka, sól, pieprz, bazylia itp
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta suszonego kopru

Ziemniaki obieram i kroję (niektórzy pieką w łupinach). Każdego ziemniaka smaruję na górze odrobinką masła. Posypuję przyprawami lub ziołami - według upodobań. Piekę w rozgrzanym piekarniku w temp. 180C ok godziny. W miseczce mieszam śmietanę, majonez i jogurt oraz dodaje wyciśnięty przez maszynkę czosnek oraz sól i koperek suszony. Ziemniaki podaję jako dodatek do mięska lub jako osobne danie.
Smaczności!

Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym

Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym

Pieczone ziemniaczki z dipem czosnkowym



 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak