Doradca Smaku logoandPrymat logo
ŚWIĘTA tuż, tuż! Zobacz porady kulinarne. SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Uwielbiam dobrze zjeść. Dobre jedzenie dla mnie to takie, które jest domowej roboty, które smakuje "jak u mamy", które kojarzy mi się przyjemnie np z czasów kiedy byłam jeszcze dzieckiem. Na dobre jedzenie składa się wiele czynników i dla każdego z nas dobre jedzenie ma zupełnie inne znaczenie :) Pysznym jedzonkiem można na pewno nazwać pyszną kanapkę z pastą jajeczną na świeżym pieczywie. Taką pastę robiła mi mama i taką samą teraz robię ja - aby cofnąć się chociaż na chwilę w czasy brzdąca :)
Składniki:
  • 6 jajek
  • 3-4 łyżki majonezu
  • kilka listków szczypiorku (ja lubię dużo :) )
  • sól
  • pieprz


Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Wkładamy do miski i rozdrabniamy - ja robię to zwyczajnie widelcem mniej więcej na papkę, ale można również pokroić nożem w kosteczkę lub przecisnąć przez jakąś maszynkę - dowolność. Do jajek dodaję majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko starannie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec dodaję drobno pokrojony szczypioreczek - im więcej tym lepiej :) Pasta idealna na kanapki. Smaczności!

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak