Oliwa smakowa do sałatek - jak ją przygotować?

Opublikowano: 26.11.2014
Autor: Doradca Smaku
Oliwa smakowa do sałatek - jak ją przygotować?

Oliwy smakowe do wspaniały dodatek do sałatek. Dodatki w postaci chili, czosnku czy ziół nadadzą naszym potrawom wyjątkowego charakteru.

Takie oliwy możemy przygotować samodzielnie. W tym celu będziemy potrzebować czystej butelki (najlepiej z ciemnego szkła, które będzie chronić oliwę przed utleniającym działaniem promieni słonecznych). Wybrane przez nas dodatki wrzucamy do butelki i zalewany oliwą extra virgin. Dodatki muszą być czyste i suche. Teraz musimy już tylko czekać

W tym celu będziemy potrzebować czystej butelki (najlepiej z ciemnego szkła, które będzie chronić oliwę przed utleniającym działaniem promieni słonecznych). Wybrane przez nas dodatki wrzucamy do butelki i zalewany oliwą extra virgin. Dodatki muszą być czyste i suche. Teraz musimy już tylko czekać aż oliwa „przejdzie” smakiem i aromatem dodatków, czyli min. tydzień.

prymat