Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny ze Snikersem

muffiny jak to muffiny - zawsze pyszne. Muffiny to mój ulubiony rodzaj przekąski. Kocham je piec! Co rusz kombinuję nowe smaki i połączenia :) Szukam pysznego, idealnego przepisu na raj! :) Są proste w przygotowaniu i zawsze się udają.
Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • pół łyżeczki sody
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka maślanki
  • 3/4 szklanki oleju + odrobinka oleju do rozpuszczonej czekolady
  • szczypta soli
  • 3 snikersy
  • czekoladę do polania.

Wykonanie:
Bierzemy dużą miskę i wsypujemy do niej mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cukier waniliowy i kakao - mieszamy na sucho. Następnie dodaję maślankę, olej i jajka i ponownie mieszam - nie trzeba starannie mieszać, mogą być również małe grudki i to nic nie szkodzi. Snikersa kroję w plastry o grubości 0,5 cm. i każdy plaster przekrajam na pół. Następnie wlewam ciasto do papierowych foremek na ok 1/3 wysokości i na to kładę cztery połówki (dwa plastry) Snikersa. Na to kładę kolejną warstwę ciasta tak aby zakryła batona. Czekoladę która mi się wykruszyła z batonów podczas krojenia wsypuje do foremek :) nic sie nie zmarnuje. Tak przygotowane Muffiny wkładam do rozgrzanego do 180C piekarnika i piekę ok 25 - 30 min. Na końcu czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z odrobinką oleju, polewam nią każdą babeczkę i kładę plaster Snikersa przecięty na pół. Smacznego!

Muffiny ze Snikersem 

Muffiny ze Snikersem 

Muffiny ze Snikersem 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak