Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwietniowy deser

Kwiecień plecień bo przeplata - trochę zimy, trochę lata! Taki właśnie jest ten wiosenno-zimowy deser. Zielony mus przykryty śnieżną pierzynką:)

Kwietniowy deser


Składniki na 5 porcji:

 

  • 10 biszkoptów
  • 1/3 szklanki mocnej herbaty owocowej
  • 200 ml śmietanki 36%
  • łyżka cukru waniliowego
  • 8 kiwi
  • łyżka soku z cytryny
  • nieduża kiść winogron

Winogrona pozbawić pestek, kiwi obrać. Winogron i kiwi (poza kilkoma plasterkami do dekoracji) zmiksować blenderem. Przelać do dużego płaskiego rondla skropić sokiem z cytryny i częściowo odparować, ostudzić. Biszkopty zamoczyć herbacie, przełamać, przełożyć do szklanek. Polać ostudzonym musem, ułożyć ubitą śmietanę. Czynności powtórzyć. Udekorować kiwi.   

leonowie 08.04.2013 23:31
taki deser idealny dla mojej córy, uwielbia winogrona, bitą śmietanę i kiwi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak