- ok. 2 piersi z kurczaka
- szklanka bulionu
- 3 plastry ananasa z puszki (wg upodobań) + sok z tej puszki
- 3 średnie marchwie (ja daję czasem więcej bo lubię warzywka)
- 3 łyżki śmietany
Kroję kurczaka (lub indyka jak kto woli) w kostki i wrzucam na patelnie. Najlepiej aby patelnia miała przykrywkę. Gdy mięso mi się podsmaża dorzucam marchew pokrojoną w talarki. Doprawiam solą i pieprzem oraz trochę curry. Następnie dodaję ananasa pokrojonego w kostki. W tym czasie rozpuszczam sobie kostkę rosołową w szklance gorącej wody i dolewam na patelnie dalej smażąc pod przykrywką. Na koniec wlewam trochę soku z ananasa z puszki. Wszystko razem smażę jeszcze przez kilka minutek po czym zaciągam sosik śmietaną :) Podaję z ryżem. Smacznego!